Siller
A siller bor (kastélyos bor) neve nem egy szőlőfajtára utal, siller szőlő nem létezik. A siller egy színtartomány - a rozénál sötétebb, a vörösbornál halványabb. A siller bor már csak kékszőlőből készíthető, ezért ízében a fehérbor zamata már nem található meg, és a mai sillerek a régieknél sötétebbek. A sillert a rozé bornál hosszabb ideig áztatják a szőlőhéjon, ezért abból több vörös színanyag (antocianin) és cserzőanyag oldódik ki. Ugyanabból a kékszőlőből egyaránt készíthető rozé-, siller- és vörösbor. A rozéborok és a sillerek legfőbb különbsége, hogy utóbbiak valamennyi ideig együtt erjednek a törköllyel, így kapják meg a héjon erjesztést követően a vörösborokéra hasonlító, ám azokénál lényegesen lágyabb ízüket.